LATEST/HILJUTISED PRODUCTIVITY/TOOTLIKKUS TIPS & TRICKS/NIPID MUST READ/PEAB LUGEMA

Kliendi põnevil olemise ja rahulolu vahel on suur vahe

Dec 01, 2022

Olemasolevad kliendid on ettevõtte kõige väärtuslikum vara. Ja uued kliendid pole olulised mitte ainult äri kasvu, vaid ka püsimajäämise jaoks.

Ettevõttel on uute klientide leidmiseks võimalusi tohutul hulgal ja ainsaks piiravaks teguriks on tegelikult kujutlusvõime.

Tihti ütlevad kliendid jah ka vaid selle tõttu, et neile tehti ettepanek. Kuidas teha nii, et konkurentidel poleks võimalustki? On mitmeid lihtsaid viise, kuidas ettevõtet kasvatada ning tasuvust võimendada.


Hangi rohkem kliente Loo omale püsiklientuur.

Tekita rohkem väljavaateid, et sinult osta, ja valmista ette võimalusi, et sinu kliendiks saada. Klientide hankimine on raske ja kulukas tegu. Seetõttu eristu klientide leidmisel ehk ära püüa teha asju ilmtingimata nii nagu sellel alal ajast aega on tehtud. Ära ole ettearvatav. Vaata ringi ja kohanda kulutõhusaid võimalusi, isegi kui neid ei ole sinu valdkonnas varem kasutatud. Lisaks on väga oluline kindlustada ka oma seljatagune – veendu, et sa ei sõltuks uute klientide leidmiseks ainult ühest või kahest peamisest võimalusest. Tee turundusele varuplaanid. Vaata julgelt ringi ja sõlmi sidemeid, kasuta otsepostitusi, soovitussüsteemi, koostööpartnerlust ning printreklaami võimalusi.


Pane kliendid sinult midagi ostes rohkem raha kulutama

Võimalda oma klientidel sooritada suuremaid keskmisi oste. Suurenda ostude keskmist tehinguväärtust. Tellimuse summaline ja koguseline suurendamine on kiireim ja lihtsaim viis oma kasumi suurendamiseks. Saa igalt kliendilt igakordse ostuga rohkem raha. Tee lisamüüki, ristmüüki, kasuta komplekttehnikat. Kui leiad võimaluse, kuidas neid kasumit tootvaid tehnikaid oma ettevõttes kasutada (mida peaksid suutma teha järgmise kahekümne nelja tunni jooksul!), paned oma ettevõtte kasumi kasvama. Kui kliendid lisapakkumisele positiivselt reageerivad, oled oma kasumit juba oluliselt suurendanud, kuna tegid täiendava müügi, kuid jäid ära täiendava kliendi soetamis- ja turunduskulud.

Mõtle müügi suurendamisele, kasumi suurendamisele ning kulude vähendamisele. Kui tead, mida klient tegelikult veel soovib, kuid ei küsi, esita ise küsimusi või tee konkreetseid ettepanekuid. Küsi endalt - mida on sinu ettevõttel algse ostu juurde lisaks pakkuda? Sinu kohustus on teha kõik, mis on mõistlik ja eetiline, et klientidel oleks vähemalt võimalus täiendavaid tooteid ja teenuseid juurde saada. Kõik kliendid ei pruugi lisapakkumist kasutada, kuid vähemalt oled andnud neile valikuvõimaluse ja lasknud neil ise otsustada.


Pane oma kliendid sagedamini ostma

Suurenda iga kliendi ostude sagedust. Lase kliendil tagasi tulla. Otsi põhjusi, miks ta tahab tagasi tulla ja sinuga koostööd jätkata. Jäta meelde, et esiteks on vaja oma kliendid kinnistada, et nad ei saaks omale lubada kellegi teisega äriajamist. Ja teiseks, tuleb muuta sinuga äriajamine nii atraktiivseks, et kliendid isegi ei kaalu koostööpartneri vahetamist.

Mida suurem jääb ajavahe, kui kliendid sinult ostavad, seda suurem on tõenäosus, et nad ostavad edaspidi konkurendi juurest. See on nagu kõnekäänd, mis silmist, see meelest. Pead oma klientidele olema pidevalt nähtav kas hariva teabe, uuenduste või sortimendiga. Pead tutvustama pidevalt uusi tooteid, sarju, erisoodustusi või pakette, mis on klientidele vajalikud või kasulikud.

Mõtle, mis võib sind aidata, et klientide usaldust ja lojaalsust võita. Pead oma klientidele märku andma, et hindad neid ja soovid, et nad tagasi tuleksid. Demonstreeri, et koostöö sinuga on lõbus, riskivaba, rahuldustpakkuv ja lihtne. Sinu ülesanne on konkurendid välja lülitada.


Pikenda oma klientide keskmist ostuiga

Hoia oma kliente! Sinu konkurent astub alati samme, et kliente sinult ära võtta. Mõtle, kuidas saad oma kliente neist eemal hoida. Tee omale selgeks, kui kaua sinu kliendid keskmiselt sinu klientideks jäävad ehk kui kaua nad sinuga äri ajavad, enne kui nad edasi liiguvad? Kas nad on ühekordsed ostjad või aastateks? Kas sinu kliendid on sinu pakutavatest toodetest ja teenustest piisavalt põnevil, et sinuga aastast aastasse koostööd teha? Ja justnimelt põnevil, aga mitte – kas nad on piisavalt rahul? Põnevil olemise ja rahulolu vahel on klientide jaoks suur vahe... Kui sa pole kliendi jaoks huvitav, siis vahetab ta varem või hiljem teenusepakkujat. Kui sul pole strateegilist tegevusplaani klientidega tegelemiseks, kaotad konkurentsis.


Kliendid on lihast ja luust inimesed

Ettevõte ei saa oma tegevust jätkata, kui pole kedagi, kes selle tooteid ja teenuseid ostaks. Kliendid on päris inimesed. Neile läheb korda, kuidas neisse suhtutakse.

Kui müüd oma tooteid või teenuseid, pea meeles, et ettevõtted ei osta ettevõtetelt. Äris tegutsevad inimesed ostavad teistelt inimestelt. Sa turundad inimestele, mitte ettevõtetele.

Enamik ettevõtjaid teab täpselt, kui palju nad on mööbli, inventari ja seadmete peale kulutanud, kui vanad on esemed ning milline on nende järelejäänud eluiga. Ja kuigi see on oluline info, on väga vähestel ettevõtjatel kahjuks aimu äri kõige olulisema vara ehk klientide väärtusest.

Tunne oma kliente!