MUST READ/PEAB LUGEMA LATEST/HILJUTISED TIPS & TRICKS/NIPID Employer/TÖÖANDJA

Paigalda paanikanupp – enneta riske!

Aug 12, 2022

Kui meie elus kõik laabub, siis tunneme end turvaliselt. Oleme kui uinuvas seisundis ja lootuses, et kõik jääbki nii.

Ettevõtja, tuletan sulle meelde, et oma tegevusi ja riske tuleb kogu aeg analüüsida. Vahele ei tohi jätta mitte ühtegi päeva! Kasuta tegevusplaani! Ole kõigeks valmis!

Tegevusplaanis olgu kajastatud erinevad riskid, mis võivad sind ettevõtte eesmärkide saavutamisel takistada. Kui hädaolukord on tekkinud, saad julgelt kasutada oma paanikanuppu, milleks tegevusplaanid riskiolukordade lahendamiseks ongi.

Mõtle ette! Hinda kõiki võimalusi, mis võivad su ettevõttes müügitööd takistada. Pane kirja kõik tegurid alustades inimestest, tarnest, kommunikatsioonidest, ruumidest, tootevigadest kuni riikliku eriolukorrani. Kui riskitegurid kirjas, siis kirjuta neile taha lahendused, mida, kuidas, millal ja kellega koostööd teha ning kuidas toimub kriisikommunikatsioon. Koosta näidisstsenaariumid ja jaga neid oma töötajatega (soovitan isegi paar korda aastas töötajate seas temaatiline infotund läbi viia).

Näiteks haigestud ise (kes sa oled ettevõtte ainus müügiinimene) ega saa müüki teha. Aga valmista siis müügikõned või tekstid ette, et saaksid kiiresti müügitegevusi delegeerida.

Juhul kui vahendad tooteid, siis võivad sinu haigestumisel tekkida tarneraskused. Ning selleks, et klient tootest ilma ei jääks, otsi partnereid ka konkurentide seast, kes sarnast või sama toodet pakuvad. Loo suhteid, et vajadusel saaksid teiste ettevõtjate käest soodsama hinnaga oma kliendile ikkagi toote ära müüa, ning vähemalt ei jää sinu ettevõttel müük seisma.

Võib tekkida ootamatu olukord, et ruumid, milles tegutsed, saavad kannatada. Ennetustööna lepi varasemalt mõne tuttava või koostööpartneriga kokku, et saaksid vajadusel tema ruume kasutada.

Iga risk sinu ettevõtte jaoks olgu ette kirjeldatud ja iga kirjelduse kohta olgu tegevusplaan selle riski lahendamiseks. Lihtne ja paanikata!